en

Pun mjesec

30. novembra

Cinema City, Sarajevo

+ Razgovor sa autorima
Moderator: Dino Mustafić

Titlovi: Engleski jezik

Stvarna slika današnje Bosne i Hercegovine se može vidjeti u samo jednoj noći u maloj policijskoj stanici. Briljantne glumce predvode Alban Ukaj, Boris Ler, Ermin Sijamija, Izudin Bajrović, Mediha Musliović.

2019/Bosna i Hercegovina/85 min

Uloge: Alban Ukaj, Ermin Sijamija, Mediha Musliović, Boris Ler, Izudin Bajrović, Jasna Diklić, Muhamed Hadžović, Direktor fotografije: Amel Đikoli, Montaža: Redžinald Šimek Zvuk: Igor Čamo Muzika: Enes Zlatar Kostimografija: Irma Saje Scenografija: Vanja Nogo Producent: Amra Bakšić Čamo i Adis Đapo Produkcija: SCCA/Pro.ba Scenarij: Nermin Hamzagić i Emina Omerović Režija: Nermin Hamzagić

Noć je punog mjeseca. Policijski inspektor Hamza vodi ženu u bolnicu da se porodi. Pukao joj je vodenjak i doktor je naredio hitni porođaj. Hamza je zabrinut, ali mora ostaviti suprugu samu – nije dobio slobodnu noć na poslu. U policijskoj stanici, čini se da se mitovi o punom mjesecu počinju obistinjavati. Hamza u hodniku upoznaje dječaka Tarika, istovremeno i glasnika propasti i anđela čuvara, koji će ga staviti na kušnju. Jedna po jedna, utvare počinju pristizati u policijsku stanicu.