Predstava

Svijet mogućnosti

Narodno pozorište Sarajevo
19 sep 7:30pm
Kupi kartu

Tekst i režija: Haris Pašović

Koliko možeš voljeti? Je li ljubav bezgranična?

Jeste li empatična osoba? Je li empatija beskonačna?

Što učiniti ako ne možete izbjeći izazovnu stvarnost?

Koje su granice strpljenja?

Ima li solidarnost smisla?

Što je milost?

Ova su pitanja dio svačijeg osobnog svijeta. To je naše najintimnije razmišljanje; razgovor koji vodimo sami sa sobom. “Svijet mogućnosti” je pozorišna predstava o osobama s invaliditetom, njihovim obiteljima i njihovim terapeutima. To je stvarnost koja pokazuje nevjerojatnu sposobnost ljudi da vole i da se žrtvuju. To je također svijet brojnih izazova i ponekad tragičnih ishoda. To je svijet u kojem je smisao života inkarniran na najjači mogući način.

“Svijet mogućnosti” prati niz likova u izvanrednim okolnostima uzrokovanim cerebralnom paralizom i autizmom. Priče koje se odvijaju pred nama su nevjerojatne. Oni nas tjeraju da razmišljamo o životu iz novog i iznenađujućeg diskursa i temeljno nas pokreću.

“Svijet mogućnosti” je izvanredna predstava, u virtuoznoj režiji i inovativnoj dramaturgiji autora i reditelja Harisa Pašovića.

Igraju: Gordana Đurđević Dimić, Lidija Stevanović, Sanja Ristić Krajnov, Jelena Antonijević, Mina Pavlica, Marija Feldeši, Milan Kovačević, Marko Savković, Vukašin Ranđelović, Aljoša Đidić, Aleksandar Sarapa, Rade Perović.

Produkcija: East West Centar, Srpsko narodno pozorište Novi Sad, Grad teatar Budva, Plesni centar Tala Zagreb